Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

Cikel predavanj Famnitovi Biološki večeri 2023/24.

S predavanjem "Skrivnostna kozača (Strix uralensis) kot končni plenilec v gozdnem ekosistemu: od favnističnih popisov do ekosistemskih raziskav" se je zaključil niz Famnitovih bioloških večerov za študijsko leto 2023/24.

Vabljeni, da se nam ponovno pridružite naslednje leto!

ZOOM

“Širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete”

Biološki večeri v študijskem letu 2017/18

natisni

LASTNIŠTVO EKSOTIČNIH ŽIVALI V LUČI BIODIVERZITETEna vrh

Biološki večer v letu 2017/18 z naslovom »Lastništvo eksotičnih živali v luči biodiverzite« je izvedla Nika Leben. Predavanje se je odvilo v torek, 22. 5. 2018, na UP FAMNIT (Glagoljaška ulica 8, Koper).

Kratek opis predavanja: Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo že dvanajst let združuje lastnike eksotičnih živali. Dvakrat letno prireja razstave eksotičnih živali v Ljubljani, izobražuje in osvešča o odgovornem lastništvu. Na predavanju je bilo predstavljeno delovanje društva, tema pa je obravnavala tudi pasti lastništva eksotičnih živali, kot so morebiten izpust v naravo, problematika invazivnih vrst in vpliv na biodiverziteto. Na predavanju je bil predstavljen  tudi Vivarij Bioexo, ki ga društvo odpira v neposredni bližini fakultete in možnost  sodelovanja s študenti.

O predavateljici: Ustanoviteljica in predsednica Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo Nika Leben je magistra biologije. Po 15 letih dela na Biotehniški fakulteti se je leta 2011 odločila za samostojno podjetniško pot. S svojim delom širi pozitiven odnos do eksotičnih živali ter izobražuje in osvešča o odgovornem lastništvu ter vplivu na okolje. Sodeluje pri različnih projektih iz področja vzgoje eksotičnih živali, med katerimi je tudi odprtje Vivarija.