Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

Vabljeni na naslednje predavanje!

Sreda, 19. februar 2020
Is resolution solution?

doc. dr. Katja Lakota

“širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete”

natisni

Sreda, 13. november 2019, ob 19.30, Velika predavalnica 2, UP FAMNIT
Galapagos - tisoč obrazov narave
Sabina Francek Ivović, doc.dr. Vladimir Ivović

 

Vabimo vas na prvi letošnji Biološki večer na UP FAMNIT, z naslovom Galapagos - tisoč obrazov narave. Naša gosta bosta Sabina Francek Ivović in doc.dr. Vladimir Ivović. Večer bo v sredo, 13. 11. 2019, ob 19.30 v Veliki predavalnici 2 na UP FAMNIT (Glagoljaška ulica 8, Koper). 

 

O PREDAVANJU:

Galapagos - združba vulkanskih otokov, kjer žubori življenje. Vsak otok je svet zase, ki ga tamkajšnji prebivalci varujejo, ščitijo.

Prvi biološki večer vas bo tako popeljal na barvito potovanje po živalskem in rastlinskem svetu Galapagosa. Tja sta se odpravila Sabina Francek Ivović, ki je novinarka Regionalnega RTV centra v Kopru. Njeno delo zajema širok spekter različnih tem od katerih pa najbolj izstopajo zgodbe z okoljsko tematiko in zdravstvom. Velikokrat se pridruži možu, Vladimirju Ivoviću, pri njegovem terenskem delu s področja biologije. Vladimir je profesor na FAMNIT-u, ki se raziskovalno ukvarja z medicinsko entomologijo. Sredi letošnjega poletja sta bila tako na Galapagosu, kjer je potekal 10. Svetovni kongres o peščenih muhah -  ISOPS X.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju na konec sveta. Galapagos.