Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

Cikel predavanj Famnitovi Biološki večeri 2022/23.

Vabljeni na naslednje predavanje!

Pomen gliv v urbanih gozdovih

Luka Šparl

Sreda, 14. december 2022, ob 19.00, preko videokonferenčne povezave ZOOM

ZOOM

“Širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete”

Pomen zavedanja o krhkosti narave ...

natisni

V današnjem času, zaznamovanem z različnimi globalnimi spremembami, je še kako pomembno, da širimo misli o pomenu narave in o njeni vrednosti kot zibelki življenja. Slednjo smo pripeljali do točke, na kateri se mora soočati s krizo svetovnih razsežnosti, saj je izumiranje vrst in uničevanje njihovih habitatov neizbežna realnost, ki ji ni videti konca.

Ker se zavedamo ključnega pomena širjenje znanstvenih dognanj ter informiranja javnosti o problematikah, s katerimi se danes sooča narava, na Oddelku za biodiverziteto (UP FAMNIT) vsako leto znova organiziramo niz bioloških večerov. Biološki večeri potekajo že 13 let. Tekom posodobljene različice, ki smo jo uspešno prenesli v sočasno hibridno izvedbo preko spleta in v živo se bomo s pomočjo strokovnjakov, ki prihajajo iz različnih organizacij in področij, dotaknili kar osem med seboj precej različnih, a aktualnih tematik.

Vabljeni vsi, ki vas zanimajo tematike s področja biologije, varstva narave in biodiverzitete, da prisluhnete našim gostujočim predavateljem, katerim bi se ob tej priložnosti še posebej zahvalili, da ste z nami pripravljeni deliti svoj čas in znanje.

doc. dr. Živa Fišer,
predstojnica Oddelka za biodiverziteto
UP FAMNIT